Jáhly - na váhu
Jáhly jsou bezlepková potravina, která je vyráběna loupáním prosa. Používají se vařené v řadě tradičních českých pokrmů na sladko i na slano. Jsou lehce stravitelné, velmi jednoduché na přípravu. Podávají se jako příloha, zavářka, vhodné do kaší, salátů i dezertů. Jáhly mají vysokou výživovou hodnotu a obsahují minerální látky (draslík, hořčík, fosfor, měď, železo, zinek), vlákninu a vitamíny skupiny B.
Složení: Jáhly 100%
Země původu: Polsko
Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně naštěstí změnilo. Jedná se o obilovinu vhodnou pro bezlepkovou dietu. Jáhly je třeba skladovat v chladu a v letních dnech je raději uschovejte do lednice. Nedoporučuje se je nakupovat do zásoby, protože mají tendenci žluknout. Také je vhodné jáhly před vařením spařit, zbaví se tak hořké chutí, která se u nich může vyskytnout. Po spaření je stačí vařit 15 až 20 minut a nechat dojít pod pokličkou.
-
Ekologický nákup: u nás nakupujete jen od ověřených výrobců a dodavatelů. Díky zpětné vazbě od vás neustále upravujeme nabídku tak, aby obsahovala jen produkty, které byly vypěstovány šetrně k přírodě a které jsou dodávány bezobalově nebo alespoň v mnohakilových baleních.
-
Doprava: Protože e-shop teprve rozjíždíme, zatím dočasně ještě není možné objednat přepravu a lze zboží vyzvednout pouze na prodejně v Brozanech. Děkujeme za pochopení.
-
Záruka vrácení peněz: V případě, že s dodaným zbožím nebudete spokojení (např. objevíte nějaké nedostatky v kvalitě oříšků), samozřejmostí je že vám zboží vyměníme nebo vrátíme peníze. Omylem objednali zboží, a máte ho už připravené na prodejně? Nebojte se ozvat, půjde-li to, objednávku stornujeme.