

Rýže kulatozrnná. Výrobce: ESSA, spol. s.r.o., Okružní 34, České Budějovice, Česká republika. Země původu: Myanmar. Může obsahova stopy pšeničné mouky, mléka, vajec a suchých skořápkových plodů (mandle, lískové ořechy)
Návod na přípravu: Rýži propláchněte a vsypte do osolené vroucí vody (2,5 dílu vody na 1 díl rýže. Vařte na mírném ohni až do změknutí (cca 15 min.)
Rýže s dlouhými, špičatými zrníčky v BIO kvalitě. Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená. V české kuchyni je to velmi oblíbený typ rýže. Při správné přípravě se neslepuje. U rýže s názvem natural je potřeba počítat s trochu delší dobou přípravy. Natural rýže vám to ale vynahradí rychlejším pocitem nasycení. Rýže pochází z tropických oblastí Asie a Afriky. Domestikována byla přibližně před 10 000 lety a dnes je jednou z nejdůležitějších obilovin světa. Jako hlavní příjem potravy ji má asi 1/4 obyvatelstva zeměkoule. Z rýže se vyrábí mouka, nápoje, dezerty, ale také pivo nebo víno. Buddhističtí mniši z rýže vytváří známé mandaly a rýžový papír je hojně využíván v umění.